Part gaat Painter proberen stil te houden op World Seniors Darts Masters: ''Wil graag mijn positieve geschiedenis tegen hem behouden''

Dit weekend staat de World Seniors Darts Masters weer op het programma. John Part is één van de deelnemers. Na de titel voor David Cameron in 2022, hoopt 'Darth Maple' voor nieuw Canadees succes op dit seniorentoernooi.

''Ik probeer er nu voor te zorgen dat ik een tandje bij kan schakelen als ik dat nodig heb. Dat moet mij kunnen lukken. Als ik één overwinning binnen heb, dan voel ik dat ik er een stuk meer kan behalen. Dat gebeurde vorig jaar niet, toen ik Paul (Lim) versloeg en in dezelfde sessie tegen Phil (Taylor) moest spelen. Ik ging 1 op 16 op de dubbels of zoiets en daarmee ga je niet winnen'', zo vertelt Part in een interview met Darts World.

Vorig jaar won Part met 4-0 in sets van Lim in de voorronde, waarna hij in de eerste ronde met 4-0 in sets onderuit ging tegen Taylor. De lat ligt dit jaar hoger bij de 56-jarige Canadees.

''Ik probeer het goede gevoel te vinden. Ik ben eind vorig jaar overgestapt van veel trainen naar het spelen van wedstrijden. Nu voel ik me fris en de arm voelt goed. In de aanloop naar de World Seniors Darts Masters ga ik proberen dagelijks één of twee trainingsuren te maken, zodat mijn uithoudingsvermogen wat omhoog gaat.''

De honger naar succes is nog altijd aanwezig bij de drievoudig wereldkampioen. Hij kent het spelletje als geen ander en weet hoe hij zijn ervaring kan gebruiken om zijn concurrenten te verslaan.

Zijn eerste tegenstander op de World Seniors Darts Masters is Kevin Painter. Een speler met wie Part een lange historie heeft. "Natuurlijk wil ik winnen, ik verlies niet graag. Ik heb een bepaalde geschiedenis met Kevin Painter die positief is in mijn richting. Dat wil ik niet verliezen en ik wil die glimlach aan het einde van de wedstrijd kunnen hebben. Kevin is behoorlijk fanatiek op het podium en ik wil proberen hem stil te houden.''

Na zijn BDO-wereldtitel in 1994, wist Part in 2003 en 2008 het WK Darts van de PDC te winnen. Bij beide toernooien versloeg hij Painter in de halve eindstrijd. ''Zeker die in 2003 was belangrijk, omdat ik daarna ook van Taylor won in de finale. Kevin speelde het daaropvolgende jaar trouwens ook goed, toen hij in de finale na een beslissende leg verloor van Taylor. We hebben allebei bewezen dat we geen toevalstreffers waren'', aldus Part.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties