Part haalt herinneringen op aan rivaliteit met Taylor: "Hij was de koning van de mentale spelletjes"

John Part was jarenlang één van de grootste rivalen van Phil Taylor. De Canadees was ook één van de weinige spelers die Taylor in zijn hoogdagen op het WK kon verslaan.

Toch konden Part en Taylor het best goed met elkaar vinden. "Buiten het bord, zeker. Maar hij had tijdens belangrijke wedstrijden de nogal vervelende gewoonte om pauzes te nemen wanneer die er niet waren", zegt Part tegenover Daily Star.

Zo herinnert Part zich een moment uit hun wedstrijd op de UK Open van 2005, toen Taylor in de zesde ronde bij een 10-10 tussenstand net voor de beslissende leg plots het podium verliet. "Ik geloof dat ik een 6-1 of 7-1 voorsprong had, dus ik had al genoeg tijd gehad om na te denken over hoe verkeerd het was gegaan. Ik vroeg Russ Bray, die scheidsrechter was, kan ik ook van het podium gaan? En hij zei nee. Ik had zoiets van 'wat?' omdat hij ook niet wist wat er aan de hand was. Hij won die leg en dus ook het toernooi."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Mentale spelletjes

"Phil was een meester in die mentale spelletjes, hij deed het ook wel eens op het WK en op andere toernooien", vervolgt Part. "Over het algemeen, wanneer dit soort dingen gebeurde, lachte ik in mijn hoofd om elke poging die hij deed om me af te schrikken," besluit de drievoudig wereldkampioen.

Lees meer over:
PDC Phil Taylor John Part UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties