Part kijkt reikhalzend uit naar WK voor senioren: 'Geweldig om terug te keren naar de Circus Tavern'

John Part werd in het verleden driemaal wereldkampioen, twee keer bij de PDC en één keer bij de BDO. De intussen 55-jarige Canadees hoopt daar begin volgend jaar een wereldtitel bij de senioren aan toe te voegen.

Het eerste WK voor senioren vindt van 3 tot en met 6 februari plaats in de iconische Circus Tavern te Purfleet. "Daar heb ik veel mooie herinneringen aan, zo werd ik er wereldkampioen in 2003 na een legendarische wedstrijd tegen Phil Taylor. Ik kijk er enorm naar uit om daar terug te keren. De voorbije maanden heb ik jammer genoeg niet kunnen trainen vanwege een schouderblessure. Maar de komende weken zal je me regelmatig aan het trainingsbord terugvinden om klaar te zijn voor het WK", aldus Part bij Online Darts.

'Dart Maple' gelooft ook in de slaagkansen voor dat eerste WK voor senioren. "Ik ben er zeker van dat het bijzonder populair gaat zijn. De ticketverkoop loopt bijzonder goed, de mensen willen gewoon al die oude kampioenen nog eens aan het werk zien."

Canadese WK-deelnemers

Part blikt ook vooruit naar het PDC-WK, waar dit jaar twee Canadezen (Jeff Smith en Matt Campbell) aanwezig zijn. "Ik hoop dat ze het allebei goed doen. Het is voor hen niet eenvoudig op de Pro Tour, ze wonen nog in Canada en moeten dus telkens over en weer komen. Dat is bijzonder kostelijk en daarom kan een goede prestatie op het WK hen helpen om een financiële reserve op te bouwen. Ik zie overigens niet één uitgesproken WK-favoriet dit jaar. Alles zit dicht bij elkaar en er zijn misschien wel tien kanshebbers op de wereldtitel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties