Paul Lim zorgt voor sensatie met comeback tegen Humphries in WK-thriller

Paul Lim heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WK Darts. De Singaporese dartslegende was na een absolute thriller met 3-2 te sterk voor Luke Humphries.

De 66-jarige Lim doet in Londen voor de 25ste keer mee aan een wereldkampioenschap, waarvan dertien bij de PDC. Enkel bij de edities van 2001 en 2018 haalde The Singapore Slinger eerder de tweede ronde.

Lim boog tegen Humphries een achterstand om van twee sets, want de eerste twee sets gingen met 3-1 naar de Engelsman. De tweevoudig WK-kwartfinalist liet echter de uitgelezen kans liggen om de voorsprong te pakken in de derde set. Die ging vervolgens met een 14-darter naar Lim.

In de vierde set kwam Humphries wel op voorsprong. De voormalig jeugdwereldkampioen mocht bij een stand van 2-1 voor de wedstrijd gooien, maar miste zijn matchdart op tops. Lim brak hem met een 56 check-out en ging er dankzij een 84 finish met de set vandoor.

Plots stond het gelijk, al was Humphries nog niet direct van zijn voetstuk gevallen. Een 11-darter bezorgde hem direct de leiding in de laatste set. Maar ook zijn Singaporese tegenstander leverde daarna een goede eigen leg af.

De derde leg van de laatste set gaf uiteindelijk de doorslag. In deze leg werden liefst achttien pijlen op de dubbels gemist, waarvan twaalf door Humphries. Lim raapte de set op via dubbel 4 en maakte het daarna in zijn eigen leg af met een 14-darter.

In de tweede ronde speelt The Singapore Slinger opnieuw tegen een voormalig jeugdwereldkampioen. Dan wacht een confrontatie met regerend World Matchplay-kampioen Dimitri van den Bergh.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Vrijdag 18 december

Avondsessie

Dirk van Duijvenbode (92.57) 3-2 (92.70) Bradley Brooks (R1, 0-3, 1-3, 3-1, 3-0, 3-0)

John Henderson (91.09) 3-2 (79.69) Marko Kantele (R1, 3-0, 2-3, 3-1, 2-3, 3-1)

Luke Humphries (92.28) 2-3 (89.77) Paul Lim (R1, 3-1, 3-1, 1-3, 2-3, 1-3)