PDC-directeur Porter blikt terug op zware tegenvaller voor Premier League: 'Regels moeten gerespecteerd worden'

Voor het bestuur van de PDC zijn het zware maanden geweest. Nu de coronacijfers stilaan de goede kant uitgaan schijnt er echter licht aan het einde van de tunnel.

De PDC kan alvast terugblikken op een uitstekend verlopen Super Series in het Duitse Niedernhausen. "We zijn bijzonder tevreden dat alles daar vlekkeloos verlopen is. Het is een fantastische locatie met veel ruimte en parkeerplaats. Het belangrijkste was uiteraard dat er bij controle zowel voor als na het toernooi niemand positief heeft getest op covid-19", aldus CEO Matt Porter bij Online Darts.

Porter blikte ook nog even terug op de eerste twaalf speeldagen van de Premier League. "Het was natuurlijk een zware tegenvaller dat Gerwyn Price vanwege een positieve covid-test forfait moest geven. Ook al had hij geen symptomen, de regels moeten gerespecteerd worden. We zijn overigens zeer tevreden dat we voor het slot van de Premier League opnieuw een beperkt aantal toeschouwers mogen verwelkomen in Milton Keynes."

World Matchplay voor volle zaal

De volgende PDC-major is de World Matchplay, die eind juli op het programma staat. "Hopelijk is tegen die tijd alles min of meer weer normaal en kunnen we dat toernooi voor een volle zaal afwerken. We hebben recent gezien bij het WK Snooker dat zoiets mogelijk is."

Tot slot had Porter het ook nog even over het World Seniors Championship, dat begin volgend jaar plaatsvindt en georganiseerd wordt door Modus Darts. "Zo'n initiatief kunnen we alleen maar toejuichen. Mogelijk kunnen we in de toekomst voor de winnaar een plaats in de Grand Slam of Darts voorzien, maar daar ga ik momenteel nog geen uitspraken over doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties