PDC komt met uitbreiding damestour vanaf eind augustus

De vrouwen krijgen in de tweede helft van 2021 meer mogelijkheden dan ooit bij de PDC. De bond heeft dinsdagavond aangekondigd dat de Women's Series is uitgebreid van vier naar twaalf toernooien.

Via deze Women's Series-toernooien zijn twee startplekken voor zowel het WK Darts als de Grand Slam of Darts te verdienen.

De eerste vier toernooien staan op 28 en 29 augustus op het programma in het Duitse Niedernhausen. Het volgende blok van vier toernooien staat ingepland op 25 en 26 september in Milton Keynes, terwijl de laatste vier evenementen op 23 en 24 oktober in Barnsley gespeeld worden.

Voor de twaalf toernooien van de Women's Series is een prijzenpot van 60.000 pond beschikbaar gesteld. De twee laatste weekenden zijn bovendien via een livestream te volgen op PDC TV.

De twee speelsters die het meeste prijzengeld verdienen, krijgen een uitnodiging om aan het WK Darts deel te nemen. De startplekken voor de Grand Slam of Darts worden iets anders verdeeld. De beste speelster van zowel het tweede als derde blok krijgt daarvoor een invitatie.

Lees meer over:
PDC Women's Series

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties