Anderson eert overleden dartslegende Fordham: 'Hij is iemand die altijd genoemd werd'

Gary Anderson heeft een eerbetoon gebracht aan dartslegende Andy Fordham, die op 16 juli na een lange gezondheidsstrijd is overleden.

Fordham was een van de meest herkenbare gezichten van de sport over een periode van twee decennia en boekte in 2004 zijn grootste succes met het winnen van de BDO-wereldtitel. Fordham won ook de World Masters in 1999 en was jarenlang een vaste waarde in de laatste fasen van grote toernooien. Tussen 1995 en 2006 verscheen hij 12 keer aan de start van het BDO-WK.

Anderson trad in 2000 toe tot de BDO en stond drie jaar later tegenover Fordham in zijn tweede optreden op Lakeside. The Viking won die partij met 3-1 in sets. Een jaar later kwam dus de grote triomf van Fordham op Lakeside. Anderson heeft niets anders dan lof voor zijn voormalige collega-darter.

"Ik kende Andy al heel lang. Hij is een echte gentleman'', vertelt hij aan Live Darts. ''Net als ik, was hij een van de meest luie darters, maar hij was heel, heel goed. Hij zat de hele dag op zijn reet maar ging dan naar het podium en speelde goede darts, hij was absoluut fantastisch.''

''Als je darters uit het verleden noemt, dan had je Eric Bristow, Jocky Wilson en Andy Fordham, dat zijn de jongens die altijd genoemd werden. Andy was een gentleman en hij zal gemist worden in de dartswereld'', zo besloot Anderson.

Lees meer over:
PDC Gary Anderson Andy Fordham

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties