PDC kondigt namen aan voor Premier League Darts 2023: wildcard voor Van den Bergh

De PDC heeft een dag na de Masters de acht spelers voor de Premier League aangekondigd. Naast de automatisch geplaatste top vier van de wereld wisten Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh en Chris Dobey een wildcard te bemachtigen.

De kersverse wereldkampioen Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price bezetten momenteel de top vier op de PDC Order of Merit en waren daarmee dus vanzelfsprekend verzekerd van een plaats in het toernooi, waarmee in de line-up nog vier plaatsen resteerden.

Dimitri van den Bergh heeft één van de wildcards gekregen. De Belg haalde de halve finale op de World Matchplay en het WK Darts, en won twee World Series-toernooien in 2023.

Nathan Aspinall keert na één jaar afwezigheid weer terug in de Premier League Darts. 'The Asp' wist afgelopen seizoen de eindstrijd te bereiken op de World Grand Prix en Grand Slam of Darts. Jonny Clayton, winnaar van de Premier League in 2021, doet ook weer mee.

Op de valreep kreeg ook Chris Dobey een invitatie. De Engelsman wist afgelopen weekend verrassend de Masters te winnen en was daardoor voor het eerst de beste op een major-toernooi.

De Premier League speelt zich wekelijks op donderdag af tussen 2 februari en 25 mei. Elke week wordt er van een kwartfinale tot een winnaar gespeeld, met een uiteindelijke play-offs in mei die door vier spelers wordt uitgevochten. Op 20 april is het de beurt aan de avond in Ahoy Rotterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties