PDC maakt speeldata voor komende twee Super Series bekend

Er worden nog acht Players Championship-toernooien gespeeld voorafgaand aan de World Matchplay. Deze toernooien worden onderverdeeld in twee nieuwe Super Series, zo heeft de PDC bekendgemaakt.

Er werden dit jaar al drie Super Series gehouden om de eerste twaalf Players Championship-toernooien van het seizoen af te werken. De PDC Super Series 4 vindt plaats van 14 tot en met 17 juni in Milton Keynes, terwijl er van 6 tot en met 9 juli wordt gespeeld in Bolton.

Na deze acht toernooien is het deelnemersveld voor de World Matchplay (17-25 juli) bekend. Dit toernooi bestaat uit de top-16 van de wereldranglijst en beste zestien Pro Tour-spelers.

''We zijn blij dat we nog acht Players Championship-toernooien aan de kalender voor juni en juli hebben kunnen toevoegen'', zo laat PDC-directeur Matt Porter weten.

''Met nog twee Super Series hebben de spelers dit jaar twintig Players Championships kunnen spelen om zich te kwalificeren voor de World Matchplay. Met een geplande terugkeer naar de Winter Gardens (in Blackpool, red.) moet plaatsing voor de World Matchplay een extra stimulans zijn tijdens de komende twee Super Series.''

Volgens Porter is de PDC ook druk bezig met het opzetten van toernooien in de tweede helft van dit jaar. ''We hebben er vertrouwen in dat de Euro Tour-toernooien dan terugkeren. Daarnaast zijn we bezig met plannen voor de Challenge en Development Tours, zodat ook de spelers op andere niveaus binnen ons systeem kansen krijgen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties