PDC reserveert zestien plekken voor Rileys Qualifiers op UK Open

De PDC voegt opnieuw Rileys Qualifiers toe aan het deelnemersveld op de UK Open. In tegenstelling tot de afgelopen jaren worden er dit seizoen zestien invitaties uitgedeeld in plaats van 32.

Darters zonder PDC Tour Card mogen aan deze Rileys Qualifiers meedoen. Op de UK Open kunnen amateurdarters zich daardoor meten met de absolute wereldtop. Van 26 januari tot 24 februari worden zestien kwalificatietoernooien afgewerkt om het deelnemersveld voor het televisietoernooi in Minehead compleet te maken. Alle 128 Tour Card-houders en zestien spelers van de PDC Challenge Tour krijgen ook een uitnodiging om mee te doen aan de UK Open.

In 2016 was - de toen nog onbekende - Rob Cross één van de 32 Amateur Qualifiers op de 'FA Cup of Darts'. Zijn opmars werd toen bij de laatste 32 gestuit door Michael van Gerwen, die in deze partij een negendarter wist te gooien.

Het bleek de opmaat van een succesvolle carrière voor 'Voltage'. Eind 2016 won hij zijn Tour Card via de Challenge Tour en de rest is inmiddels bekend. Bijna twee jaar na zijn debuut op de UK Open, won Cross op Nieuwjaarsdag 2018 de wereldtitel.

UK Open 2019
Rileys Amateur Qualifiers

Zaterdag 26 januari – London Victoria
Zaterdag 26 januari – Norwich
Zaterdag 26 januari – Wolverhampton
Zaterdag 2 februari – Chester
Zaterdag 2 februari – Chorlton
Zaterdag 2 februari – Greenock
Zaterdag 2 februari – Nottingham
Zaterdag 2 februari – Worcester
Zondag 3 februari – Coventry
Zaterdag 9 februari – South Benfleet
Zaterdag 16 februari – Sheffield
Zondag 17 februari – London Victoria
Zaterdag 23 februari – Harlow
Zaterdag 23 februari – Norwich
Zaterdag 23 februari – Wolverhampton
Zondag 24 februari – Liverpool

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties