PDC strikt TOTO als sponsor voor Dutch Darts Masters in Den Bosch

De PDC heeft woensdag bekendgemaakt dat TOTO de titelsponsor is geworden van de Dutch Darts Masters. Dit toernooi maakt onderdeel uit van de World Series of Darts in 2024.

Op vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari komen zestien topdarters naar de Maasport in Den Bosch om daar te gaan strijden voor één van de World Series-titels.

Er zijn inmiddels al zeven deelnemers aangekondigd voor de Dutch Darts Masters. Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen komt in actie, evenals vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert.

Ook de Belg Dimitri van den Bergh gaat zijn opwachting maken in de Maasport, evenals Michael Smith en Peter Wright. De overige deelnemers worden later bekendgemaakt.

Matt Porter, algemeen directeur van de PDC, kijkt uit naar de samenwerking met TOTO. ''We zijn enthousiast over ons eerste bezoek aan Den Bosch als onderdeel van het World Series of Darts volgend jaar. We kijken uit naar de samenwerking met TOTO om het evenement te promoten.''

TOTO investeert de laatste jaren veel geld in de dartssport. Het is sponsor van de Dutch Open in Assen, en heeft binnen de PDC een professioneel dartsteam opgericht. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Gian van Veen maken onderdeel uit van dit team genaamd de TOTO Dart Kings.

Als Nederlands enig professioneel dartsteam zijn zij actief bezig met het verzamelen van prestatiegegevens om hun beslissingen tijdens wedstrijden te verbeteren. Het team richt zich ook op het mentale aspect van de sport en ondersteunt elkaar om op alle vlakken beter te worden. Momenteel zijn er een voedingsdeskundige, osteopaat, mental coach, kok, orthomoleculaire arts en een haptonoom verbonden aan het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties