PDC wijzigt omstreden Euro Tour-regel na massale kritiek van spelers

De PDC is tegemoet gekomen aan de spelers die behoorlijk kritisch waren op de nieuwe opzet van de Euro Tour. Na gesprekken tussen de spelersvakbond PDPA en de PDC heeft de bond een nieuwe wijziging doorgevoerd.

De kwalificatiestructuur European Tour-toernooien was gewijzigd. Vorig jaar werd enkel de top-16 van de Pro Tour-ranking uitgenodigd. Vanaf dit seizoen is de top-16 van de wereldranglijst en de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit automatisch geplaatst.

Dat had als gevolg dat er nog maar tien plekken te verdelen waren op het Tour Card-kwalificatietoernooi, plus nog zes resterende plekken via drie andere qualifiers.

De 32 uitgenodigde spelers worden vervolgens gerangschikt op basis van hun Pro Tour-ranking. De top-16 van deze lijst ontvangt een beschermde status bij de loting voor een Euro Tour-evenement en stroomt het toernooi vanaf de tweede ronde in. Zij moeten dan hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de diverse kwalificatieraces.

De andere 16 uitgenodigde spelers moeten het toernooi wel gewoon vanaf de eerste ronde starten. De PDC had eerst bedacht dat deze spelers het prijzengeld van de eerste ronde ook op de wereldranglijst krijgen.

Spelers als Raymond van Barneveld, Peter Wright, Nathan Aspinall, Gian van Veen en Dimitri van den Bergh hadden op deze manier al 5000 pond (voor de eerste vier Euro Tour-toernooien) verdiend voor de ranking zonder ook maar één pijl gegooid te hebben.

Hierdoor zou het voor de Tour Card-qualifiers enorm lastig zijn om deze spelers nog te achterhalen op de diverse kwalificatieraces, zoals bijvoorbeeld voor de European Championship. Daarom heeft de PDC nu besloten dat alle 32 uitgenodigde spelers hun eerste partij moeten winnen om het geld te laten meetellen voor de ranking.

Lees meer over:
PDC European Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties