PDC Women's Series komend weekend verder; concurrenten hopen te profiteren van afwezigheid Sherrock

De PDC Women's Series gaan komend weekeinde verder in Duitsland, waar in Hildesheim de toernooien 13 tot en met 16 op het programma staan.

Dit is het voorlaatste Women's Series-weekend van dit seizoen. Er is nog veel om voor te spelen. Er is nog één startbewijs voor de Grand Slam of Darts beschikbaar, terwijl er ook nog twee WK-plekken te verdelen zijn.

De twee plekken voor het WK Darts gaan naar de nummers één en twee van de Women's Series Order of Merit. Momenteel zijn deze posities in bezit van Lisa Ashton en Fallon Sherrock.

Laatstgenoemde ontbreekt komend weekend echter vanwege haar deelname aan de World Series in Nieuw-Zeeland. Hiermee zet Sherrock haar riante voorsprong op nummer drie Lorraine Winstanley wel op het spel. Die bedraagt op dit moment 2100 pond, terwijl haar voorsprong op nummer vier Aileen de Graaf 2500 pond is.

Ashton heeft daarentegen ook weer een ruime voorsprong op Sherrock. De viervoudig dameswereldkampioene won zeven van de twaalf gespeelde toernooien dit seizoen. Zij kan komend weekend deelname aan het WK Darts definitief veiligstellen.

Beau Greaves gaat voor het eerst dit jaar deelnemen aan de Women's Series. Zij begint dus wel vanaf nul, en moet een flinke inhaalslag maken om nog mee te dingen om de bovenste twee plaatsen. Verder behoren namen als Deta Hedman, Laura Turner, Katie Sheldon en Rhian Griffiths tot de deelnemers.

PDC Women's Series Order of Merit

Positie - Naam - Prijzengeld

1 Lisa Ashton £8,100

2 Fallon Sherrock £5,800

3 Lorraine Winstanley £3,700

4 Aileen de Graaf £3,300

5 Laura Turner £2,300

6 Rhian Griffiths £2,150

7 Katie Sheldon £1,950

8 Chloe O'Brien £1,600

8 Jane Densley £1,600

10 Rhian O'Sullivan £1,500

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties