Peter Wright wordt de eerste speler die meer dan 100 toernooien op de Europese Tour speelt, maar Van Gerwen zit er vlak achter

Snakebite' Peter Wright heeft in 2023 misschien niet het beste jaar uit zijn carrière gehad. Toch kan de Schot binnenkort een interessant stukje geschiedenis schrijven op de Europese Tour.

Geen enkele speler heeft in de geschiedenis van de European Tour meer toernooien gespeeld dan Peter Wright. Met een totaal van 98 optredens is Wright nog maar twee toernooien verwijderd om de eerste speler te worden die drie cijfers haalt op de Euro Tour.

Als Wright echter om wat voor reden dan ook een van de komende European Tour-evenementen mist, kan die historische primeur hem nog ontnomen worden. Michael van Gerwen staat tweede op de all-time lijst van Euro Tour-optredens, slechts drie achter Wright met 95 op zijn naam.

Ian White is de enige andere speler die 90 European Tour-evenementen heeft gehaald, met Dave Chisnall, Michael Smith en Joe Cullen niet ver daarachter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen