Peters ditmaal wel succesvol op Q-School: 'Was er extra op gebrand om de finale nu wel te winnen'

Luc Peters kroonde zich op de derde dag van de finalefase van de Europese Q-School tot dagwinnaar. De 29-jarige Nederlander verovert zo voor het eerste in zijn carrière een PDC Tour Card.

De finalefase van Q-School was nochtans slecht gestart voor Peters. “Na de eerste twee dagen stond ik nog steeds op nul punten. Mijn enige kans op een Tour Card was dus om eens de dagwinst te pakken. Ook vorig jaar behaalde ik op de derde dag van Q-School een finaleplaats, maar toen verloor ik en zag ik alsnog een Tour Card aan mijn neus voorbijgaan. Daarom was ik er extra op gebrand om de finale nu wel te winnen”, aldus Peters.

WK is het grote doel

Peters eindigde vorig jaar wel hoog in de ranglijst van Q-School en mocht daardoor regelmatig in actie komen op de Pro Tour. “In het begin was ik onder de indruk om tegen topspelers als Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright te spelen. Maar nadien moet je dat van je afzetten, anders kan je geen vorderingen maken en resultaten boeken. Mijn doel voor dit jaar is me te plaatsen voor de Players Championship Finals en het WK, op die toernooien is veel geld te verdienen en zo kan ik goede zaken doen voor het behoud van mijn Tour Card.”

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties