Montgomery op bijna 60-jarige leeftijd klaar voor PDC-debuut: 'Mijn vrouw heeft me overtuigd om naar Q-School te gaan'

Ross Montgomery heeft op 59-jarige leeftijd voor het eerst in zijn lange carrière een PDC Tour Card veroverd. The Boss versloeg in de finale van de derde dag van de UK Q-School Jamie Clark met 6-3.

Montgomery kon na afloop zijn tranen amper bedwingen. “Dit is een beetje surreëel. Ik had dit nooit verwacht. Jarenlang ben ik trouw gebleven aan de British Darts Organisation (BDO) en World Darts Federation (WDF), vooral omdat ik altijd graag voor mijn land heb gespeeld en kapitein was van de Schotse nationale ploeg. Door de pandemie waren er de laatste twee jaar echter amper toernooien, alleen de PDC slaagde erin om de meeste van hun toernooien wel te laten doorgaan. Ik moest dus de keuze maken om te stoppen of alsnog de stap naar de PDC te wagen. Mijn vrouw heeft me uiteindelijk overtuigd om me in te schrijven voor Q-School”, aldus Montgomery.

Professionalisme

“Ik kijk er enorm hard naar uit om op de Pro Tour aan de slag te gaan”, vervolgt de Schot. “In 2017 heb ik deelgenomen aan de Grand Slam of Darts en gemerkt hoe professioneel alles binnen de PDC geregeld was. Daar hield ik wel van, ik wou zoiets ook introduceren bij de BDO, maar daar stond ik vaak tegen een muur te praten.”

Montgomery is intussen bijna 60. “Ik ga nu niet zeggen dat ik twintig jaar geleden de overstap had moeten moeten. Ik heb het nu gedaan en dat is het belangrijkste, al de rest is geschiedenis.”

Lees meer over:
PDC Ross Montgomery Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties