Premier League Darts ondergaat radicale verandering: acht spelers en elke week een nieuw toernooi

De Premier League Darts gaat dit jaar een totaal andere opzet krijgen. Om te beginnen gaat het deelnemersveld terug van tien naar acht spelers. Het is echter nog niet bekend welke spelers in de line-up worden opgenomen.

De acht deelnemers spelen veertien weken lang elke donderdagavond een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale.

Tijdens elke speeldag wordt er dus een toernooi gespeeld vanaf de kwartfinale. Met resultaten tijdens veertien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Na de eerste veertien speelweken worden er nog twee speelrondes afgewerkt die niet meetellen voor de ranglijst, omdat iedereen dan minimaal al twee keer tegen elkaar heeft gespeeld. Omdat deze speelavonden al waren ingeboekt bij een speellocatie en hiervoor kaarten zijn verkocht, worden tijdens deze avonden toernooien gespeeld die niet meetellen voor de ranglijst. In de zeventiende speelweek is de finaleavond.

Lees meer over:
PDC Premier League Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties