Petersen ziet uitdaging in lockdown: 'Mijn spel naar een constant hoog niveau brengen'

In de eerste maanden van 2020 was Devon Petersen een van de spelers in bloedvorm. 'The African Warrior' maakte indruk met zijn prestaties op de ProTour. Nu met de wereld in lockdown blikt Petersen terug op die periode en kijkt vooruit naar de toekomst.

Zo behaalde de goedlachse Zuid-Afrikaan een halve finale tijdens het vijfde Players Championship in Wigan. Kersverse wereldkampioen Peter Wright was daarin net te sterk met 7-5. "Dit jaar ben ik echt constanter gaan presteren. Mijn 100+-gemiddeldes zijn daardoor gaan opvallen bij veel mensen, maar ik wist zelf al dat ik deze kwaliteiten heb. Wat op trainingen de laatste twee jaar wel lukte, kwam er in de wedstrijden alleen niet uit", vertelt Petersen in een aflevering van de Darts Around the Globe Podcast.

De betere prestaties zijn geen direct gevolg van harder trainen. Volgens Petersen heeft het vooral te maken met zijn materiaalwissel: "Dankzij mijn nieuwe sponsordeal met Trinidad en Condor heb ik betere dartspullen gekregen en die hebben mijn niveau verder omhoog gebracht. Ik moet nu aantonen dat mijn vorm echt zó goed is. De lockdown komt wat dat betreft op een goed moment, omdat ik sterk aan het presteren was en nu moet proberen om mijn vorm vast te houden. Ik kan nu mijn vaardigheden verbeteren en wennen aan het constant spelen op een hoog niveau."

Voorbereiden op herstart

Inmiddels heeft ook Petersen ervaring met de online dartswereld. Zo won hij het eerste PDC Darts at Home-toernooi. "Dit is uiteraard geen ideale situatie waarin we nu leven, maar we moeten er het beste van maken. Online-toernooien zijn daarbij een mooie uitkomst. In het begin heb ik enkele weken weinig tijd in het trainen gestoken, ook omdat er zoveel onzekerheid was. Die knop heb ik wel omgezet en nu train ik volop alsof we volgende week weer gaan beginnen. Zo zorg ik dat ik gefocust blijf en er mentaal klaar voor ben wanneer het echt zover is."

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties