Phil Taylor wil nog één jaar vlammen en gaat dan definitief met pensioen

Phil Taylor heeft besloten om nog één seizoen deel te nemen aan de toernooien op de World Seniors Darts Tour. Na 2024 gaat de 63-jarige Engelsman definitief met pensioen.

Taylor geldt als de beste darter aller tijden. Zestien wereldtitels, zestien World Matchplay-titels, elf World Grand Prix-titels, zes Grand Slam-titels en zes Premier League-titels prijken er onder meer op het palmares van de darter uit Stoke-on-Trent.

Na het WK Darts van 2018 nam Taylor afscheid bij de PDC. Sinds 2022 maakte 'The Power' zijn opwachting op het seniorencircuit. Een tour voor (bekende) darters van boven de vijftig jaar. Daar wist Taylor echter nog geen enkele keer een toernooi te winnen.

Daar krijgt Taylor in 2024 nog enkele pogingen voor en daarna is het voorgoed gedaan met de carrière van Taylor. ''Ik zal er altijd van houden om zo goed mogelijk te presteren, maar de tijd wacht op niemand en ik weet dat dit het juiste moment is om een stapje terug te doen. Ik wil Target en de World Seniors Darts Tour bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren en ik kijk ernaar uit om deze keer wat langer uit te rusten'', zegt de 16-voudig wereldkampioen.

Taylor gaat op het komende senioren-WK in februari 2024 voor de laatste keer proberen om ook bij de senioren een keer wereldkampioen te worden. ''Het wordt mijn laatste wereldkampioenschap en ik wil het winnen. Ik ga net zo hard werken als ik altijd heb gedaan en misschien nog wel een beetje meer om er zeker van te zijn dat ik met een hoogtepunt afscheid kan nemen.''

Zijn sponsor Target kwam ook met een reactie op het naderende afscheid van Taylor. ''Het is een dag met gemengde gevoelens voor Target Darts en onze klanten. Phil is een echte sportlegende en heeft de afgelopen 35 jaar spelers van over de hele wereld geïnspireerd om te gaan darten. Phil is een uitstekende partner en vriend. Hem contracteren was een van de belangrijkste zakelijke beslissingen die we ooit hebben genomen. We kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking en vriendschap, ook al neemt hij afscheid van het professionele circuit'', laat Target-directeur Garry Plummer weten.

Lees meer over:
PDC Phil Taylor WSDT

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties