Pietreczko pakt als enige Duitser een Tour Card op Q-School: 'Ik wilde tussenstanden tijdens laatste toernooi niet weten'

Ricardo Pietreczko was de enige Duitser die afgelopen week een Tour Card wist te winnen tijdens de Europese Q-School in Niedernhausen.

Pietreczko ging naar de Q-School met het doel uiteraard om een Tour Card te veroveren, maar gaf in een interview met dartn.de toe dat hij er niet echt oprekende dat hij zijn doestelling ging halen.

Op de openingsdag slaagde Pietreczko erin om de kwartfinales te halen. Dat leverde toen al drie punten op voor de ranglijst. In totaal wist hij zes punten te behalen voor de Q-School Order of Merit, wat dus uiteindelijk voldoende bleek.

De Duitse darter haalde op een razendspannende slotdag de laatste zestien. Voorafgaand aan het toernooi had Pietreczko de tussenstand op de ranglijst bekeken, maar gedurende de slotdag wilde hij de laatste ontwikkelingen niet volgen.

"Het was pas na de laatste wedstrijd dat verschillende mensen naar me toe kwamen en me feliciteerden. Toen heb ik echt mijn mobieltje gepakt. Ik doe dat echt, echt zelden. Ik pakte mijn mobiele telefoon en keek naar de ranglijst. Toen was ik donkergroen op de ranglijst. Toen besefte ik het: Nu heb ik het! Inderdaad!", verklaart Pietreczko zijn reactie na de beslissende wedstrijd.

Door het behalen van zijn PDC Tour Card zal Pietreczko de komende twee jaren veel toernooien gaan spelen in het Verenigd Koninkrijk, maar hij wil tevens blijven deelnemen aan locale competities in Duitsland. "Ik heb de toernooiervaring nodig. Ik train graag op toernooi niveau. Niet thuis maar op andere plekken'', aldus Pikachu.

Tot slot werd Pietreczko gevraagd naar zijn favoriete dubbel. Zijn reactie was een opmerkelijke. ''Mijn favoriete dubbel is de dubbel 3, maar bij toernooien probeer ik de voorkeur te geven aan de dubbel 18. Andere alternatieven zijn dubbel 16 of tops.''

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties