POLL: Moet de PDC eenmalig een elfde speler toevoegen aan line-up Premier League Darts?

James Wade wist afgelopen weekend de UK Open op zijn naam te schrijven en steeg daardoor naar de vierde positie op de wereldranglijst. The Machine heeft dit jaar echter geen uitnodiging gekregen voor de Premier League Darts.

De uitnodigingen voor de komende editie waren namelijk al verdeeld. Negen spelers kregen een invitatie voor de Premier League Darts na afloop van het WK Darts, terwijl Jonny Clayton de laatste startplek ontving na het winnen van de Masters.

De Premier League gaat doorgaans begin februari van start, maar door de corona-pandemie is de start uitgesteld naar begin april. De eerste competitiehelft wordt in april achter gesloten deuren afgewerkt in Milton Keynes. De eerste vijf speelrondes staan gepland van 5 tot en met 9 april, gevolgd door vier speelrondes van 19 tot en met 22 april.

Dit geeft de PDC de theoretische mogelijkheid om nog een aanpassing te doen aan de line-up. Want hoort Wade met zijn vierde plek op de wereldranglijst en zijn recente major-succes niet gewoon in de Premier League Darts thuis? Organisatorisch hoeft er niet heel veel aangepast te worden. Zes in plaats van vijf wedstrijden per avond tijdens de eerste competitiehelft zou een optie kunnen zijn. En op Judgement Night vallen er drie darters af in plaats van twee, zodat de tweede competitiehelft gewoon met acht spelers verder kan gaan.

Dartsnieuws is benieuwd wat onze bezoekers van deze situatie vinden. Moet Wade alsnog worden toegevoegd aan de line-up? Geef je mening via de onderstaande poll, of laat een reactie achter onderaan dit bericht.

Poll

Moet James Wade alsnog een uitnodiging krijgen voor de Premier League Darts 2021?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties