POLL: Wat was dé TV-wedstrijd van het dartsjaar 2020?

Het jaar 2020 was bij uitstek het jaar dat we vanaf de bank naar de televisie konden kijken naar de dartstoernooien. Door de corona-uitbraak waren er immers na het eerste kwartaal nauwelijks nog toeschouwers aanwezig en dus moesten de mensen het darten thuis volgen.

Maar wat was nou dé wedstrijd van het jaar 2020? Dartsnieuws heeft vier wedstrijden geselecteerd waaruit onze bezoekers middels een poll een winnaar kunnen aanwijzen.

De eerste nominatie is gegaan naar de UK Open-finale tussen Michael van Gerwen en Gerwyn Price. In deze hoogstaande partij kwam Price op een 5-1 voorsprong, maar wist Van Gerwen met een prachtige comeback een 10-7 voorsprong te pakken. Price maakte het daarna spannend door terug te komen tot 10-9 en kreeg zelfs een kans op de gelijkmaker. Die werd gemist, waarna Van Gerwen in een nog volle zaal in Minehead de titel pakte op de UK Open.

Bij de wedstrijd tussen Van Gerwen en Simon Whitlock werd de Nederlander juist het slachtoffer van een comeback. Whitlock wist zich in dit duel meerdere keren vanuit een achterstand terug te vechten en gooide een recordaantal van twintig 180-scores. Door vanaf 13-15 in het voordeel van Van Gerwen drie legs op rij te winnen ging de zege naar de Australiër.

De WK-clash tussen Gary Anderson en Mensur Suljovic was zeker niet de beste partij van het seizoen, maar wel één van de meest besproken duels. Anderson was tijdens de partij zichtbaar geïrriteerd over het trage tempo van de Oostenrijker en liet na zijn 4-3 overwinning zijn frustraties de vrije loop.

De Schot dacht openlijk aan stoppen door het gedrag van zijn tegenstander en kreeg door zijn interview kritiek te verduren van Sky-analisten Wayne Mardle, Rod Harrington en Mark Webster. Dat leidde opnieuw tot een boze reactie van Anderson. De tweevoudig wereldkampioen was echter wel zo getergd dat hij voorlopig nog niet wil stoppen om de drie analisten de mond te snoeren.

De vierde en laatste nominatie mag geen verrassing zijn. Die gaat naar de prachtige wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Joe Cullen in de vierde ronde van het WK Darts. In een kwalitatief zeer hoogstaande partij kreeg Cullen twee matchdarts op de bullseye om de nummer één van de wereld uit het toernooi te knikkeren. Van Gerwen overleefde deze wedstrijdpijlen en boog een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning na het spelen van een sudden-death leg.

Poll

Wat was de beste TV-dartswedstrijd van 2020?

POLL: Wat was dé TV-wedstrijd van het dartsjaar 2020?

Plaats reactie

666

0 reacties