POLL: Welke darter heeft de sterkste ontwikkeling doorgemaakt in 2020?

Het dartsjaar 2020 leverde flink wat verrassende finalisten en winnaars op tijdens de PDC Tour. Zo was er eindelijk weer een nieuwe Nederlandse finalist op een televisietoernooi en waren er voor het eerst Belgische en Portugese major-winnaars.

Dartsnieuws is benieuwd van welke speler jullie vinden dat deze de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt in het afgelopen jaar. Voor deze poll hebben we vijf namen geselecteerd.

Allereerst Jose de Sousa, die een Euro Tour-toernooi wist te winnen en vervolgens ook de Grand Slam of Darts. Dimitri van den Bergh had in het verleden al mooie resultaten behaald met twee kwartfinales op het WK maar wist in 2020 eindelijk ook een tastbare prijs te winnen met de World Matchplay. De Belg groeide vervolgens uit tot één van de outsiders op het afgelopen wereldkampioenschap.

Die status kreeg ook Dirk van Duijvenbode na een verrassende finaleplaats tijdens de World Grand Prix en kwartfinales op de European Championship, Players Championship Finals en het WK Darts.

Damon Heta won in 2019 vanuit het niets de Brisbane Darts Masters en behaalde op de Q-School in 2020 zijn Tour Card. De Australiër kende een uitstekend eerste seizoen met zijn eerste Pro Tour-titel tijdens de Autumn Series en kwartfinales op de Grand Slam of Darts en Players Championship Finals.

Devon Petersen beleefde afgelopen seizoen zijn echte doorbraak door van de 60ste plaats naar de 29ste plaats op de wereldranglijst te stijgen. Dat deed de Zuid-Afrikaan onder meer door het halen van de halve finales op de European Championship en het winnen van een Euro Tour-toernooi.

Poll

Welke darter heeft de sterkste ontwikkeling doorgemaakt in 2020?

Plaats reactie

666

0 reacties