Porter lovend over prestaties Sherrock: 'Niemand kan mij vertellen dat Van Gerwen niet ongerust was'

Voorafgaand aan de Nordic Darts Masters was er flink wat discussie over de uitnodiging voor Fallon Sherrock, die de voorkeur kreeg boven PDC Tour Card-houders.

Sherrock maakte haar invitatie echter helemaal waar door tot ieders verrassing de finale te halen in Kopenhagen. Na een ongekende comeback tegen Dimitri van den Bergh in de halve eindstrijd, had ze in de finale tegen Michael van Gerwen zelfs even uitzicht op de titel. De Queen of the Palace verloor echter uiteindelijk met 11-7.

PDC-bestuurder Matt Porter zag ook dat de keuze voor de 27-jarige Engelse goed had uitgepakt. ''Haar een uitnodiging geven is altijd controversieel, omdat ze uit een andere wereld komt in vergelijking met de hoog geplaatste spelers op de ranking. Het was echter geweldig om haar te zien en ze speelde fantastisch. Niemand kan mij vertellen dat Michael niet ongerust was in die finale'', zegt Porter tegen Online Darts.

''Maar voor mij was het nog veel belangrijker dat Fallon daarna ook op de PDC Women's Series goed presteerde. Daar had ze immers veel te verliezen, omdat mensen veel van haar hadden verwacht. Als ze het goed deed, zouden mensen enkel hun schouders ophalen.''

Sherrock is inmiddels zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts. De kans is ook groot dat zij, samen met Lisa Ashton, gaat deelnemen aan het WK Darts in december.

''Het leek wel alsof zij twee boksers waren die het telkens tegen elkaar opnamen'', zo doelt Porter op het feit dat de twee dames elkaar al viermaal troffen tijdens de eerste zes toernooien op de PDC Women's Series.

''Zij zijn de aansprekende spelers voor het damesdarts. Het ziet er naar uit dat Lisa de tweede startplek gaat bemachtigen via de tweede Women's Series, als zij het goed doet. Dan staan ze allebei in Alexandra Palace, het zijn immers fantastische ambassadeurs voor de vrouwen.''

Lees meer over:
PDC Fallon Sherrock Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties