Porter over moeilijke selectie Premier League: 'Cross heeft gewoon pech gehad'

De Premier League kent dit jaar een volledig nieuw opzet. Er werden slechts acht in plaats van tien spelers uitgenodigd en Rob Cross, vorig jaar nog winnaar van het EK, viel zo uit de boot.

Cross liet eerder al zijn ongenoegen horen nadat hij niet uitgenodigd werd voor de Premier League. "Rob heeft veel pech gehad, hij is een geweldige speler en ook een vriendelijke kerel. We willen niets liever dan Rob en elke andere speler in topvorm zien en Rob heeft in de tweede helft van vorig jaar laten zien dat hij weer terug aan het komen was naar zijn beste vorm. Hij is er echter nog niet helemaal en mist nog wat standvastigheid", aldus PDC-CEO Matt Porter.

"Uiteindelijk, met het veranderen van het format van tien naar acht spelers, hebben sommige spelers gewoon pech gehad. Ook José de Sousa en Dimitri Van den Bergh konden aanspraak maken op een uitnodiging voor de Premier League", zegt Porter.

Cullen

Uiteindelijk kreeg Joe Cullen het laatste ticket voor de Premier League, nadat hij eind januari de Masters won. "Joe staat al een tijdje op de deur te kloppen. Hij heeft op de Masters laten zien dat hij het kan en hopelijk is dit een springplank voor hem om zich nu echt te vestigen in de elite van de sport. Dus duimen dat het een kans is die hij pakt", besluit Porter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties