Positie op wereldranglijst extra inzet bij clash Van Gerwen en Wright op World Matchplay

Michael van Gerwen en Peter Wright strijden zaterdagavond niet enkel om een finaleplek op de World Matchplay. Ook de tweede positie op de wereldranglijst staat op het spel.

Gerwyn Price zal sowieso ook na de World Matchplay de wereldranglijst aanvoeren. De tweede plek op de PDC Order of Merit is momenteel in handen van Wright. Deze positie behoudt de Schot wanneer Van Gerwen het toernooi niet wint. Met een zege op de Nederlander kan Snakebite weer uitlopen op Mighty Mike.

De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski. Van den Bergh begon het toernooi als nummer acht van de wereld, maar staat nu virtueel vijfde. Met een titel kan de Belg zelfs nog doorstijgen naar de vierde plaats. Ratajski is voorlopig gestegen van de dertiende naar de elfde plek. Een finaleplek brengt hem op de tiende plek, terwijl een titel hem vóór Van den Bergh op de vijfde plaats zet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties