Price ambitieus in Down Under: 'Ik ga alle drie toernooien winnen'

Gerwyn Price is met een ambitieus doel naar Oceanië vertrokken voor de World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor het eerst in zijn carrière is Price naar 'Down Under' afgereisd om daar te gaan darten. De voorbije twee seizoenen werd daar een streep doorgezet vanwege de coronapandemie.

''Ik keek er toen ook al ontzettend naar uit, maar helaas kwam toen corona. Gelukkig ben ik nog steeds goed in vorm en heb ik opnieuw een uitnodiging gekregen. Het wordt een leuk avontuur en ik kijk er naar uit om daar te spelen.''

''Daarnaast kijk ik er ook naar uit om hier wat tijd door te brengen met mijn familie en het zou leuk zijn om wat lokale fans te ontmoeten. Hopelijk kunnen we wat moois neerzetten hier.''

Na een lastige start van het seizoen lijkt Price zijn vorm weer te hebben hervonden, met als hoogtepunt een finaleplek op de World Matchplay. Bovendien heeft 'The Iceman' zijn eerste plek op de wereldranglijst weer terug.

''Dat geeft mij wellicht een psychologisch voordeel. Zeker met het niveau van dit moment. Om bovenaan de lijst te staan geeft een geweldig gevoel. Er zal op mij gejaagd worden, maar die druk ga ik ontarmen. Hopelijk houd ik de eerste plaats lang in mijn bezit.''

De toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland tellen niet mee voor de wereldranglijst, maar dat weerhoudt Price er niet van om uit te spreken dat hij met drie trofeeën huiswaarts wil keren aan het einde van de maand.

''Mentaal zit het goed, en mijn vorm is ook op het benodigde niveau aan het terugkomen. Het is goed om af te reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, wetende dat ik bijna weer op mijn top ben. Ik ga alle drie toernooien winnen daar'', zo klonk het vol zelfvertrouwen bij de Welshman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties