Hearn stelt duidelijk: 'In de toekomst meer PDC-majors buiten Groot-Brittannië'

De komende weken vinden er drie World Series-toernooien plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. PDC-president Barry Hearn denkt dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer er meerdere PDC-majors buiten Groot-Brittannië zullen plaatsvinden.

"De World Series zorgen ervoor dat de dartssport ook in andere landen aan populariteit wint", zegt Hearn tegenover Daily Star. "Maar het plan moet zijn dat de World Series uiteindelijk vervangen worden door rankingtoernooien. Het prijzengeld zal dan uiteraard wel moeten aangepast worden."

PDC-majors

Daarnaast zijn er ook een aantal praktische obstakels. "Doen we kwalificatierondes in het Verenigd Koninkrijk zoals we in snooker doen en nemen we gewoon een beperkt deelnemersveld mee naar het buitenland? Er zijn veel dingen die de komende twee of drie jaar zullen evolueren. We zullen zien. Maar uiteindelijk is het onvermijdelijk dat meerdere PDC-majors, in de toekomst buiten Groot-Brittannië en mogelijks zelfs buiten Europa zullen plaatsvinden."

Lees meer over:
PDC Barry Hearn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties