Price en Wade eerste halve finalisten tiende speelavond Premier League Darts

Gerwyn Price en James Wade hebben hun kwartfinalewedstrijd tijdens de tiende Premier League Darts-speelavond gewonnen. Price won met 6-4 van Peter Wright, terwijl Wade met 6-2 te sterk was voor Gary Anderson.

Het was alweer een tijdje geleden dat The Iceman punten pakte. De afgelopen vier weken lukte hem dat namelijk niet. Wellicht dat zijn nieuwe opkomstnummer Roar hem het vertrouwen gaf om Peter Wright met 6-4 opzij te zetten. Hoogtepunt van de wedstrijd was een 157-finish in de derde leg waarmee Price de regerend wereldkampioen wist te breken.

Bij de laatste vier neemt de Welshman het op tegen James Wade. The Machine nam snel afstand van Gary Anderson en won met 6-2.

Lees ook

Nieuwe format in 2022

De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties