Price gaat op zoek naar tweede opeenvolgende wereldtitel: 'Hoop op WK-finale tegen Van Gerwen, dat zou geweldig zijn'

Gerwyn Price begint op woensdag 15 december aan zijn titelverdediging op het PDC-WK. 'The Iceman' neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen Ritchie Edhouse en Lihao Wen.

Price veroverde begin dit jaar zijn eerste wereldtitel door in de finale Gary Anderson met 7-3 te verslaan. "Uiteraard zorgt het voor extra druk dat ik dit jaar als regerend wereldkampioen aan de start sta. Die openingswedstrijd zal misschien nog wel de moeilijkste zijn, de zenuwen zullen strak gespannen staan, als ik die klip succesvol kan doorkomen kan ik meer ontspannen spelen", aldus de 36-jarige Welshman.

"Ik voel me alleszins goed", vervolgt Price. "Die eindzege op de Grand Slam of Darts heeft me bijzonder veel vertrouwen gegeven, al was het vorig weekend een tegenvaller dat ik er al in de derde ronde uitging op de Players Championship Finals. Ik ben het voorbije jaar wel enorm gegroeid als speler en denk dat veel spelers schrik hebben om tegen mij te spelen."

Droomfinale

Wie ziet Price dan als zijn grootste concurrent voor de wereldtitel? "Michael van Gerwen staat de laatste weken bijzonder goed te spelen en haalt heel hoge gemiddeldes. Hij mist echter regelmatig het geluk dat hij de voorbije jaren wel had. Ik hoop hem in de finale te treffen, dat zou geweldig zijn."

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties