Van Duijvenbode over WK-loting: 'Wattimena of Koltsov, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit'

Dirk van Duijvenbode begint op 22 december aan zijn derde PDC-WK. 'Aubergenius' is als zeventiende reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde en neemt het nadien op tegen de winnaar van het duel tussen Boris Koltsov en Jermaine Wattimena.

"Wattimena of Koltsov, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit", reageert Van Duijvenbode bij RTL 7. "Ik ben in topvorm en sta met bijzonder veel zelfvertrouwen te spelen, ik ga dus gewoon van eigen sterkte uit."

Van Duijvenbode bereikte vorig jaar de kwartfinales op het WK. "Uiteraard hoop ik die prestatie te evenaren of zelfs te verbeteren, maar mijn hoofddoel is vooral die eerste wedstrijd winnen, dat is altijd de moeilijkste op een groot toernooi. Hopelijk kan ik daarna nog voor enkele stunts zorgen."

Ongeloof na uitschakeling

De 29-jarige Nederlander ging er vorig weekend op de Players Championship Finals meteen uit in de openingsronde tegen Ryan Meikle. "Eigenlijk overheerste achteraf vooral ongeloof. Ik gooide zelf 105 gemiddeld en hij gooide bijna 109, dat had ik op voorhand nooit verwacht. Ik baalde er ook enorm van dat ik de laatste leg veel te slordig was. Toch ben ik er niet al te lang bij blijven stilstaan, nu gaat mijn volle focus naar het WK."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties