Price komt met nieuw voorstel voor World Cup of Darts: ''Het zou een mooie beloning zijn''

Als het aan Gerwyn Price ligt dan wordt de World Cup of Darts volgend jaar in Wales gespeeld. 'The Iceman' heeft een voorstel gedaan om een volgende editie van het landentoernooi te organiseren in het land dat de editie ervoor heeft gewonnen.

En aangezien Price met Jonny Clayton afgelopen weekend de World Cup of Darts won, zou het volgend jaar dus moeten plaatsvinden in Cardiff. ''En als Peter Wright en Gary Anderson hadden gewonnen, dan hadden ze het in Schotland moeten doen'', zo stelt Price in een interview met Viaplay.

De PDC zal ongetwijfeld weinig trek hebben in een dergelijke aanpassing. Wanneer Australië het toernooi zou winnen, wat in 2022 al gebeurde, zou de organisatie dus helemaal in Australië moeten plaatsvinden. Maar Price vindt dat geen probleem.

''Dan moet iedereen gaan reizen. De Australiërs moeten nu ook reizen, dus dat maakt niet uit. Je moet er wel een investering voor doen. Daar zijn ook genoeg fans. Als Australië het toernooi zou winnen, dan zou ik wel bereid zijn om daarheen te reizen. Dan is het maar zo. We hebben toch al teveel toernooien in Europa en Engeland'', aldus de oud-wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties