Nederlandse heren winnen teamonderdeel tijdens Six Nations Cup

De Nederlandse mannen hebben afgelopen weekend voor Nederlands succes gezorgd door het teamonderdeel bij de heren te winnen. Het Nederlandse team bestond uit Wesley Plaisier, Alexander Merkx, Moreno Blom, Dennie Olde Kalter en Ryan de Vreede.

De Six Nations Cup is een toernooi voor spelers zonder PDC Tour Card. De nationale bonden van Nederland, Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Noord-Ierland vaardigen elk een heren- en damesteam af. Dit jaar vond het evenement plaats in het Noord-Ierse plaatsje Newtownabbey.

In de poulefase van het herentoernooi won het Nederlandse team van Wales (13-8), maar ging het onderuit tegen Noord-Ierland (10-13). Door de zege op Wales ging Nederland wel als nummer twee door naar de halve eindstrijd. Daarin werd Engeland (bestaande uit Paul Hogan, James Hurrell, Jamie Atkins, Reece Colley en Scott Mitchell) met 13-5 ruim verslagen.

In de finale wachtte een nieuw onderonsje met het Noord-Ierse team van Chris Gilliland, Ricky Dunlop, Colin McGarry, Daniel McDonald en Neil Duff. De Nederlandse heren namen revanche voor hun nederlaag in de poulefase door de finale met 13-10 naar zich toe te trekken.

Het singlestoernooi bij de heren werd gewonnen door Jamie Bain, die in de finale met 5-3 te sterk was voor Scott Mitchell. Rhian O'Sullivan won het singlestoernooi bij de dames door af te rekenen met Beau Greaves (5-3).

Greaves was wel succesvol in het teamonderdeel bij de dames. Samen met landgenotes Lorraine Winstanley en Deta Hedman wonnen zij in de finale met 5-1 van Schotland.

Uitslagen Six Nations Cup

Heren

Teamonderdeel

Halve finale

Noord-Ierland 13-8 Ierland

Nederland 13-5 Engeland

Finale

Nederland 13-10 Noord-Ierland

Singles

Finale

Jamie Bain 5-3 Scott Mitchell

Dames

Teamonderdeel

Halve finale

Engeland 5-4 Wales

Schotland 5-2 Ierland

Finale

Engeland 5-1 Schotland

Singles

Finale

Rhian O'Sullivan 5-3 Beau Greaves

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties