Price trekt zich terug uit Nordic Darts Masters vanwege elleboogblessure, Sherrock door naar halve finale

Wereldkampioen Gerwyn Price heeft zich teruggetrokken uit de Nordic Darts Masters vanwege de terugslag van een oude elleboogblessure.

De Welshman had vrijdagavond Daniel Larsson met 6-3 verslagen in de eerste ronde en zou het zaterdagmiddag in de kwartfinales moeten opnemen tegen Fallon Sherrock. Een aanhoudend elleboogprobleem stak vrijdag echter de kop op en de nummer één van de wereld heeft zich nu afgemeld voor de rest van de Nordic Darts Masters.

"Ik vind het jammer dat ik me moet terugtrekken, vooral na de overwinning van vanavond, maar ik moet rekening houden met de langetermijneffecten van de blessure'', zo reageert Price op de website van de PDC.

"Het is een probleem dat ik al eerder heb gehad en ik weet dat het spelen van maximaal drie wedstrijden op zaterdag extreem zwaar zou zijn. Bovendien zou het mij ook kunnen beïnvloeden in de aanloop naar een aantal belangrijke toernooien die eraan komen.''

"Ik wil de Deense fans bedanken voor het geweldige welkom dat ze me vrijdag gaven en ik hoop dat ik volgend jaar weer voor hen kan spelen'', besluit Price.

Door de terugtrekking van Price krijgt Sherrock nu een bye voor de halve finales op zaterdagavond. Ze treft de winnaar uit de partij tussen Dimitri van den Bergh en Gary Anderson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties