Van Gerwen knokt zich naar winst tegen Labanauskas op Nordic Darts Masters

Michael van Gerwen heeft diep moeten gaan om zich bij de laatste acht te scharen op de Nordic Darts Masters. Pas na een beslissende leg werd Darius Labanauskas op de knieën gedwongen.

Aan het begin was er nog weinig aan de hand voor Van Gerwen, die prima aan de wedstrijd begon en Labanauskas met een 14-darter wist te breaken in de vierde leg. De Vlijmenaar miste echter een kansje op 4-1 en zag zijn Litouwse opponent met een 14-darter en een 73 finish terugkomen tot 3-3.

De problemen stapelden zich echter op toen Mighty Mike zijn vijf kansen op een 5-4 voorsprong niet verzilverde. Labanauskas stapte in met een 52 finish en mocht plots voor de wedstrijd gooien in de tiende leg.

Van Gerwen kwam echter met een ijzersterk antwoord en startte met driemaal 140, om vervolgens met een 13-darter een beslissende leg af te dwingen. Dankzij een 180-score had de nummer drie van de wereld al snel een ruime voorsprong te pakken en pakte in de beslissende leg alsnog de winst met een 15-darter. Zaterdagmiddag speelt Van Gerwen in de kwartfinales tegen Madars Razma, die verrassend wist te winnen van Nathan Aspinall.

Grote rivaal Peter Wright drong ook door tot de tweede dag van de Nordic Darts Masters. De Schot, vorige week samen met John Henderson winnaar op de World Cup of Darts, was met 6-1 veel te sterk voor Marko Kantele.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties