Price verklaart verschil in mindset na nieuwe titel: 'Ik verwacht nu overal het toernooi te winnen'

Gerwyn Price ging zondagavond met de eindzege aan de haal op de Hungarian Darts Trophy. In de finale was The Iceman met 8-2 veel te sterk voor Michael Smith.

Price was in de finale een klasse apart met een gemiddelde van liefst 109. Dankzij drie 12-darters was de stand 3-2 in het voordeel van Price, die vervolgens vier 14-darters op rij wierp om de voorsprong uit te bouwen naar 7-2. De Welshman miste in de tiende leg nog wel een volle beurt aan matchdart alvorens hij zijn vierde wedstrijdpijl benutte via dubbel 10.

''Om bij de eerste editie van dit toernooi gelijk de titel te pakken is fantastisch'', zei Price na afloop. ''Michael speelde het hele toernooi fantastisch, terwijl ik mij juist overal doorheen vocht. Gelukkig speelde ik mijn beste spel in de halve finale en de finale. Daar ben ik erg blij mee.''

Deze Euro Tour-titel is voor Price de vierde eindzege van het seizoen, na eerdere titels op het WK en twee Players Championship-toernooien. In totaal staat Price nu op 21 PDC-titels.

''Vroeger hoopte ik één of twee wedstrijden te winnen op een toernooi en nu verwacht ik van mezelf om elk toernooi te winnen. Dat is een verschil in mindset. Hopelijk kan ik de komende jaren nog veel meer titels winnen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties