Price verpulvert Suljovic met whitewash in finale Gibraltar Darts Trophy

Gerwyn Price heeft op meedogenloze wijze de Gibraltar Darts Trophy gewonnen. The Iceman was in de finale met liefst 8-0 te sterk voor Mensur Suljovic.

Voor Price is het zijn tweede Euro Tour-titel van het seizoen, nadat hij eerder deze maand ook al de beste was tijdens de Hungarian Darts Trophy.

De Welshman had op weg naar de finale afgerekend met Florian Hempel (6-1), Damon Heta (6-3), Michael van Gerwen (6-5) en Nathan Aspinall (7-3), terwijl Suljovic zich te sterk toonde voor Kim Huybrechts (6-5), José de Sousa (6-1), Krzysztof Ratajski (6-2) en Simon Whitlock (7-5).

In de finale was de moegestreden Suljovic geen partij voor Price, die met 105.47 gemiddeld bijna twintig punten hoger scoorde dan The Gentle. Price toonde aan het eind van de finale nog wel zijn klasse door de laatste drie legs via een 11-darter en twee 12-darters te winnen.

De regerend wereldkampioen heeft nu vijf titels gewonnen in 2021. Nadat hij in januari de wereldtitel veroverde, won Price ook twee Players Championship-toernooien en nu dus ook twee Euro Tour-titels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties