Van Gerwen in loodzwaar kwart ingedeeld op EK Darts

Michael van Gerwen moet mogelijk een loodzware route afleggen om dit jaar de titel te pakken op het EK Darts. Mighty Mike begint zijn toernooi tegen Boris Krcmar, maar treft bij winst mogelijk James Wade en heeft ook nog wereldkampioen Gerwyn Price in zijn kwart.

Price speelt in de eerste ronde tegen Ritchie Edhouse, de nummer 32 van de Euro Tour-ranking dit seizoen. Wade treft Adam Smith-Neale, terwijl ook Adam Gawlas en Joe Murnan in dit kwart zitten.

Naast Van Gerwen doet ook Danny Noppert mee aan het EK Darts. De Fries is gekoppeld aan Krzysztof Ratajski. Bij winst wacht Michael Smith of Ryan Searle in de tweede ronde.

De titelverdediger op de European Championship is Peter Wright. De kleurrijke Schot kruist de degens met Florian Hempel. Wright zit in het kwart van het tweede reekshoofd Mensur Suljovic, die opent tegen Adam Hunt.

Kim Huybrechts is de enige Belgische deelnemer op het EK Darts. The Hurricane strijdt tegen Brendan Dolan om een plek in de tweede ronde.

De European Championship vindt van 14 tot en met 17 oktober plaats in Salzburg. Het deelnemersveld bestaat uit de top-32 van de Euro Tour-ranking, waarbij de loting door middel van het bracket is ingevuld. De nummer 1 van de ranglijst speelt dus bijvoorbeeld tegen de nummer 32. Hierdoor kunnen al vroeg in het toernooi topduels op het programma staan.

Loting EK Darts 2021

(1) Gerwyn Price v (32) Ritchie Edhouse

(16) Adam Gawlas v (17) Joe Murnan

(8) Michael van Gerwen v (25) Boris Krcmar

(9) James Wade v (24) Adam Smith-Neale

(4) Michael Smith v (29) Ryan Searle

(13) Krzysztof Ratajski v (20) Danny Noppert

(5) Nathan Aspinall v (28) Mervyn King

(12) Damon Heta v (21) Gabriel Clemens

(2) Mensur Suljovic v (31) Adam Hunt

(15) Peter Wright v (18) Florian Hempel

(7) Simon Whitlock v (26) William Borland

(10) Joe Cullen v (23) Ted Evetts

(3) Brendan Dolan v (30) Kim Huybrechts

(14) Rob Cross v (19) Keane Barry

(6) José de Sousa v (27) Lewy Williams

(11) Luke Humphries v (22) Callan Rydz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties