Price wil dolgraag tweede wereldtitel: 'Dan behoor je definitief tot het rijtje der groten'

Gerwyn Price begint volgende week woensdag aan zijn achtste opeenvolgende PDC-WK. 'The Iceman' hoopt er voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioen te worden.

Price debuteerde in 2015 op het WK. "Ik was toen een totaal andere speler dan nu en kon nog niet goed met de druk om. Sindsdien heb ik enorme vorderingen gemaakt en vorig jaar kwam ik beter dan ooit voorbereid aan de start van het WK. Ik wist dat als ik mijn beste niveau haalde niemand me dat WK kon kloppen, en zo geschiedde het ook."

Toch werd het nog spannend in de finale tegen Gary Anderson. Price kwam op een 6-2 voorsprong in sets, maar liet vervolgens verschillende matchdarts onbenut en zag Anderson terugkeren tot 6-3. "Bij die dubbels dacht ik alleen nog maar aan de wereldtitel. Eigenlijk mag je zo niet denken, maar dat is moeilijk tegen te houden. Op het einde sloop er paniek in mijn hoofd. Gelukkig miste Gary ook veel dubbels en kon ik het alsnog afmaken."

Tweede wereldtitel

De 36-jarige Welshman hoopt zijn titel dit jaar te verlengen. "Als je twee of drie keer het WK wint dan verdien je het gewoon volledig en kan er van toeval geen sprake meer zijn. Dan behoor je definitief tot het rijtje der groten. Dat is dus absoluut mijn doel."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro!! Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel!

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties