Puha zorgt voor ongelofelijke stunt en wacht op Van Gerwen in tweede ronde, Mathers langs Sherrock in foutenfestival

Haupai Puha heeft op de Queensland Darts Masters voor een verrassing gezorgd door Jonny Clayton uit te schakelen. Puha speelt in de tweede ronde mogelijk tegen Michael van Gerwen, die eerst nog wel moet winnen van Bailey Marsh.

Puha kwam dankzij een 11-darter op een 2-0 voorsprong tegen Clayton, die vervolgens een aantal dubbels miste in de derde en vierde leg. Puha wierp vervolgens 60 en 48 uit en kwam op 4-0. Clayton won daarna wel de vijfde en zesde leg, maar liet vervolgens zes kansen onbenut om 3-4 te maken. In plaats daarvan werd het 5-2 voor zijn Nieuw-Zeelandse opponent, die daarna met een 16-darter voor een enorme stunt zorgde op dit World Series-toernooi.

Fallon Sherrock werd meteen na Clayton de tweede geplaatste speler die het toernooi al moest verlaten. In een matige partij bleek Gordon Mathers met 6-3 te sterk. Beide spelers wierpen een gemiddelde van onder de tachtig en bovendien werden er bij elkaar 33 pijlen op de dubbels gemist in negen legs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties