Van Gerwen ontsnapt aan snelle exit in Australië

Michael van Gerwen is met hangen en wurgen doorgedrongen tot de kwartfinales van de Queensland Darts Masters. 'Mighty Mike' had een beslissende leg nodig om de lokale qualifier Bailey Marsh te verslaan.

De Brabander speelde een teleurstellende wedstrijd bij de start van het drieluik World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 86 en een finishpercentage van 27 procent.

Pas in de negende leg kwam Van Gerwen voor het eerst op voorsprong, nadat hij eerder nog 4-2 had achtergestaan. De kersverse World Matchplay-kampioen maakte gelijk met een 72 finish en een 17-darter, alvorens de voorsprong werd overgenomen met een 20-darter.

Van Gerwen verzuimde het echter in vijf beurten af te maken in de tiende leg, waarna Marsh via dubbel 4 gelijk maakte. Na een gemiste matchdart van de Nederlander in de beslissende leg mocht Marsh nog hopen op de winst, maar hij kon vanaf 111 geen triple vinden. Vervolgens benutte Van Gerwen zijn tweede matchdart via dubbel 10. Van Gerwen speelt zaterdag in de kwartfinales tegen Haupai Puha, die eerder op de dag voor een verrassing zorgde door Jonny Clayton uit te schakelen.

Simon Whitlock wist voor eigen publiek de zege te pakken. De Australiër, die in juni samen met landgenoot Damon Heta de World Cup of Darts won voor Australië, rekende af met James Wade (6-2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties