Ratajski wint Gibraltar Darts Trophy na ruime zege op Chisnall

Krzysztof Ratajski heeft zondagavond de Gibraltar Darts Trophy gewonnen. Hij is de eerste Poolse winner van een Euro Tour-toernooi ooit.

De voormalig World Masters-kampioen was een klasse apart in zijn halve finale en de finale. In de halve eindstrijd zette Ratajski nummer drie van de wereld Daryl Gurney opzij met 109 gemiddeld en in de finale moest Dave Chisnall met 8-2 het hoofd buigen.

De Poolse darter won acht legs op rij tegen Chisnall, nadat hij tegen een vroege 2-0 achterstand aankeek. Met onder meer een 124 finish werd de achterstand gerepareerd. Waarna twee 12-darters en een 13-darter hem op een 6-2 voorsprong brachten.

Nadat Chisnall kansen miste op 6-3, maakte 'The Polish Eagle' er 7-2 van met een 74 finish. Chizzy kreeg in de tiende leg nog één kans om in de wedstrijd te blijven, maar de dubbel 20 werd gemist. Ratajski gooide vervolgens 60 uit en kroonde zich tot winnaar in Gibraltar.

Eerder op de middag werden Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena uitgeschakeld. Van Gerwen verloor met 6-3 van Nathan Aspinall, terwijl Wattimena zijn meerdere moest erkennen in Dave Chisnall.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.