Recordkampioene Gulliver lovend over Women's Series: 'Heel hoog niveau, de dames verdienen deze kans'

In september vonden de eerste zes toernooien van de Women's Series plaats. De PDC gunde de fans een inkijk achter de schermen.

Op twee dagen werden telkens drie toernooien afgewerkt. Onder de deelneemsters verschillende bekende namen. "Ik heb niet getwijfeld om deel te nemen. We krijgen hier immers de mogelijkheid om ons te plaatsen voor de Grand Slam of Darts en het WK", aldus de Australische Corrine Hammond. "We mogen de PDC inderdaad bijzonder dankbaar zijn voor de mogelijkheden die ze ons bieden", vult de drievoudige BDO-wereldkampioene Anastasia Dobromyslova aan. "Het is nu aan ons om hier te tonen hoe goed we zijn."

Hoog niveau

Ook Trina Gulliver, die in het verleden maar liefst tienmaal BDO-wereldkampioene bij de dames werd, was één van de deelneemsters. "De dames verdienen deze kans, het niveau is de laatste jaren ontzettend gestegen." Deta Hedman, die het record in handen heeft van het meeste aantal titels in rankingtoernooien bij de dames, is het daar volmondig mee eens. "Het is een zware strijd, maar ik wil me net als vorig jaar opnieuw plaatsen voor het WK."

De eerste zes toernooien werden volledig gedomineerd door Lisa Ashton en Fallon Sherrock, die elk maar liefst vijf finales speelden. "Het is geweldig dat ik me hier heb kunnen plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Doordat ik nu eerste sta in rangschikking kan ik ook rustig toewerken naar de tweede fase van de Women's Series, eind oktober in Barnsley. Daar wil ik kwalificatie voor het WK veiligstellen", besluit Sherrock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties