Mardle voorspelt mooie toekomst voor Clayton: 'Dit is geen eindpunt, hij gaat nog meerdere grote toernooien winnen'

Jonny Clayton trok zaterdagavond aan het langste eind in de finale van de World Grand Prix. Wayne Mardle, analist bij Sky Sports, was serieus onder de indruk.

Clayton versloeg in de finale zijn landgenoot Gerwyn Price met duidelijke 5-1 cijfers. "Hij leek zo ontspannen te spelen, echt indrukwekkend. Jonny won eerder dit jaar met de Masters en de Premier League al twee majors, maar dat waren geen rankingtoernooien. Nu wint hij niet alleen voor het eerst een TV-rankingtoernooi, hij deed dat ook op een prachtige manier door de nummer één van de wereld te kloppen", aldus Mardle.

Geen eindpunt

Clayton begon aan de World Grand Prix als de nummer veertien van de wereld. "Maar dat hij daar niet op zijn plaats stond wist iedereen, hij toont dit jaar elke week dat hij veel hoger moet staan. Door deze eindzege klimt hij naar de zevende plaats, maar je voelt gewoon dat het daar niet bij gaat blijven. Hij heeft iets speciaal, zoals vanavond ook met die vele hoge finishes, en gaat volgens mij nog meerdere grote toernooien winnen", besluit Mardle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties