Rob Cross treedt toe tot illuster rijtje na toernooiwinst met 100+ toernooigemiddelde

Rob Cross boekte afgelopen weekend een knappe toernooizege op de Baltic Sea Darts Open in Kiel. Hij versloeg wereldkampioen Luke Humphries in de finale met 8-6, maar leverde daarnaast nog een andere puike prestatie.

De oud-wereldkampioen besloot het toernooi met een toernooigemiddelde van boven de honderd. Voltage' was het toernooi begonnen met een 6-2 overwinning op Maik Kuivenhoven met een gemiddelde van 102.59. Daarna volgden ook zeges op Stephen Bunting (6-5 met 103.21 gemiddeld), Ritchie Edhouse (6-5 met 97.61 gemiddeld) en Madars Razma (7-4 met 99.00 gemiddeld). In de gewonnen finale tegen Humphries noteerde Cross een moyenne van 105.56.

Het toernooigemiddelde van Cross eindigde uiteindelijk op 101.59, terwijl Humphries met 100.17 ook een toernooigemiddelde van boven de honderd liet noteren. Cross kwam daarnaast ook tot achttien 180-scores gedurende het evenement in Kiel, en gooide 44.59 procent van zijn pijlen op de dubbels raak.

Cross is pas de achtste speler sinds 2018, toen het format voor de eindfase van de Euro Tour-toernooien werd uitgebreid, die een Euro Tour-toernooi wint met een toernooigemiddelde van boven de honderd. Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, Devon Petersen, Michael Smith, Luke Humphries en Luke Littler wisten ook allemaal al een keer een Euro Tour-eindzege te boeken met een toernooigemiddelde van boven de honderd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties