Rodriguez baalt stevig na mislopen eerste televisietitel: 'Als je in een finale staat, wil je hem winnen ook'

Het lukte Rowby-John Rodriguez niet om direct tevreden te zijn met een tweede plek op de World Cup of Darts. In de finale ging hij samen met landgenoot Mensur Suljovic onderuit tegen de Schotten Peter Wright en John Henderson.

De uitgangspositie was nochtans goed, want Suljovic had Oostenrijk nog op 1-0 gezet na een zege op John Henderson. Rodriguez ging weliswaar onderuit tegen Peter Wright, maar de twee Oostenrijkers namen daarna een 3-0 voorsprong in de koppelpartij.

Vanaf dat moment ging het mis, want na vijf gemiste matchdarts ging het Schotse duo er met de overwinning aan de haal in de koppelwedstrijd. Daarna maakte Wright het af met een overwinning op Suljovic in de derde single.

''Natuurlijk ben je teleurgesteld wanneer je de finale verliest. Maar bij mij is er ook blijdschap omdat we de finale hebben gehaald. We hadden niets verwacht, want we waren immers een ongeplaatst land. Maar wanneer je eenmaal in de finale staat, wil je hem winnen ook en dat is helaas niet gelukt'', treurde Rodriguez na afloop.

De voormalig finalist van het PDC-jeugdwereldkampioenschap was vooral kritisch op zichzelf. ''In de halve finale speelde ik erg sterk, maar daarna gaf ik niet thuis in de finale. We hadden niet de dubbel moeten verliezen nadat we 3-0 voor stonden.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties