Rodriguez kijkt uit naar kans om podiumervaring op te doen tijdens Grand Slam: 'Heb veel zin in deze uitdaging'

Rusty-Jake Rodriguez is één van de debutanten op de Grand Slam of Darts, dat zaterdagmiddag van start gaat met de eerste wedstrijden in de groepen A tot en met D.

De Oostenrijker wist zich als winnaar van de Europese Development Tour te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Van de twaalf toernooien die er op dit circuit gespeeld werden, won Rodriguez er liefst vijf.

''Ik heb altijd geweten dat ik hiertoe in staat was. Ik ben blij dat ik het eindelijk heb laten zien'', zo reageert Rodriguez op zijn succes op de Development Tour in gesprek met Dartsnieuws.com.

De 20-jarige darter uit Wenen kwam eerder dit jaar in actie op de UK Open, maar speelde toen niet op de televisiebaan. Rodriguez maakt dus zijn podiumdebuut bij de PDC op de Grand Slam of Darts, waar hij in een groep met Jonny Clayton, Mervyn King en Bradley Brooks is ingedeeld.

''Ik kijk er erg naar uit om wat podiumervaring op te doen tijdens dit geweldige toernooi. Er zijn geen makkelijke wedstrijden, in die uitdaging heb ik enorm veel zin.''

Rusty-Jake's broer Rowby-John Rodriguez is ook één van de deelnemers op de Grand Slam of Darts. ''Het is natuurlijk mooi dat bij mijn eerste major, ook mijn broer aanwezig is. Rowby is momenteel goed in vorm, dus wellicht kan hij nog wat mensen verrassen.''

En wie weet zien we de twee Rodriguez-broertjes in de toekomst samen in het Oostenrijkse team voor de World Cup of Darts. ''Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Echter denk ik dat Mensur (Suljovic, red.) voorlopig nog wel actief blijft'', zo besluit Rusty-Jake Rodriguez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen