Romeo Grbavac plaatst zich voor twee Euro Tour-toernooien; ook twee Tsjechische winnaars

Afgelopen weekend werden in Hongarije de Oost-Europese kwalificatietoernooien voor de eerste vier Euro Tours van het seizoen afgewerkt. Romeo Grbavac wist zich als enige speler voor twee Euro Tours te plaatsen.

De Kroatische darter bemachtigde kwalificatie voor de Belgian Darts Open (8-10 maart in Wieze) en European Darts Grand Prix (19-21 april in Sindelfingen). Grbavac won in zijn finales van respectievelijk Dominik Moravcik (6-3) en Tytus Kanik (6-5).

Vitezslav Sedlak wist een plekje te bemachtigen voor het hoofdtoernooi van de German Darts Grand Prix (30 maart - 1 april in München). De Tsjech versloeg zijn landgenoot Roman Benecky in de finale met 6-3.

De startplek voor de International Darts Open (12-14 april in Riesa) ging naar Alexander Masek. Deze eveneens uit Tsjechië afkomstige darter rekende in zijn finale af met Patrik Kovacs (6-4).