Ross Smith blikt terug op pijnlijke uitschakeling tegen Van Duijvenbode op WK Darts: ''Het heeft me pijn gedaan maar ook hongeriger gemaakt''

Ross Smith is vastbesloten om sterker terug te komen in 2023, nadat hij tijdens het afgelopen WK Darts op pijnlijke wijze werd uitgeschakeld door Dirk van Duijvenbode.

De Nederlander won in de derde ronde na een absolute thriller én een sudden-death leg met 4-3 in sets van Smith, nadat de Engelsman eerder vijf matchdarts had gemist.

"Ik was absoluut ontdaan. Er zijn geen andere woorden om het te beschrijven. Ik wilde winnen en miste op een gegeven moment drie darts op tops om te winnen. Ik was er kapot van, maar het gekke is dat ik weet dat ik veel beter kan spelen'', zo blikt Smith in gesprek met de PDC terug op het WK Darts.

Smith beleefde een doorbraak in het afgelopen seizoen door tot ieders verbazing tijdens het EK Darts in Dortmund in oktober zijn eerste major op zijn naam te schrijven. 'Smudger' versloeg achtereenvolgens Joe Cullen, Dimitri van den Bergh, Peter Wright, Chris Dobey en Michael Smith op weg naar de titel.

Vervolgens haalde hij ook de knock-outfase op de Grand Slam of Darts door Michael van Gerwen in de groepsfase te verslaan. Inmiddels staat Smith zeventiende op de PDC Order of Merit en mag hij dromen van een debuut in de top-16 van de wereldranglijst.

"Ik kijk met trots terug op afgelopen seizoen. Ik ben echt trots op wat ik heb bereikt, vooral met het winnen van een televisietitel, maar ik wil in de Premier League staan, ik wil in de World Series staan. Ik wil een van de topdarters zijn.''

''Het verlies tegen Dirk heeft me echt pijn gedaan, maar ik kom sterker terug. Dit heeft me hongeriger gemaakt, zonder enige twijfel, want het heeft me pijn gedaan. Ik kan het resultaat niet veranderen, maar ik kan wel veranderen wat er in de toekomst gebeurt, dus ik zal de schouders eronder zetten en doorgaan."

Lees meer over:
PDC Ross Smith WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties