Ross Smith klaar voor nieuw WK-duel tegen Van Duijvenbode: "Ik speel nu veel beter dan vorig jaar"

Ross Smith heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het PDC-WK. 'Smudger' was in zijn openingswedstrijd met 3-1 te sterk voor Darius Labanauskas en treft nu Dirk van Duijvenbode.

Smith haalde bijna 101 gemiddeld en gooide tien keer een 180-score. "Zeker de eerste twee sets speelde ik heel goed. Daarna werd het wat minder en liet ik Darius in de match komen. Gelukkig bleef ik rustig en kon ik het in de vierde set alsnog afmaken", aldus Smith.

Aangekondigd als Europees Kampioen

Smith won dit jaar met het EK zijn eerste major. "Mijn doel voor dit jaar was de top-32 van de wereldranglijst bereiken, dat ik inmiddels ben opgeklommen naar de 19e plaats is geweldig. Het is bijzonder leuk om te worden aangekondigd als regerend Europees Kampioen, maar ik zou ook graag wereldkampioen worden!"

"Toch blijf ik met de voeten op de grond", vervolgt de 33-jarige Engelsman. "Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd en wil niet te ver vooruitkijken."

In de derde ronde wacht een duel met Dirk van Duijvenbode, een heruitgave van hun wedstrijd in de derde ronde van het vorige WK (Van Duijvenbode won toen met 4-3). "Toch is dat geen revanche, die wedstrijd is immers al een jaar geleden en daar denk ik niet meer aan. Ik speel ook veel beter dan toen. Dirk en ik zijn elkaar waard, het zal moeten blijken wie op de dag zelf de sterkste is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties